Home / Ordbog / Content Management System CMS

Content Management System CMS

Content Management System CMS:

Et Content Management System CMS er et stykke software til at organisere og lette samarbejdet med at oprette dokumenter og anden information og hvorigennem enkeltpersoner eller grupper kan håndtere en mængde elektronisk indhold, for eksempel dokumenter, filer og billeder. Content management systemer er et system der er en del af begrebet Information management.

CMS bruges også til opbevaring og single sourcing af et firmas dokumenter bestående af, men ikke begrænset til, manualer, salgsguides, tekniske manualer osv.

Et Content management system er sommetider en webapplikation til håndtering af hjemmesider og deres indhold. Via en webserver udgives systemets websider på internettet eller en intranet side.

Et CMS består af en række komponenter til styring af f.eks. roller, rettigheder, indholdsskabeloner og arbejdsgange, der kan tilpasses efter behov. Et CMS kan udvikles som et standardsystem eller specielt fremstilles til konkrete behov.

Det første danske CMS blev udviklet under navnet DIMS (Dansk Internet Medie System) af multikunstneren Peter Wendelboe i 1995 som en platform, hvor udlandsdanskere kunne holde kontakt med hinanden og fremvise tekster, fotos lydfiler og videoer om danskernes liv under fremmede himmelstrøg. I 1996 fik systemet navneforandring til SmartCMS og blev gjort offentligt tilgængeligt på flere sprog.

http://da.wikipedia.org/wiki/Content_Management_System